Dnevi poletja


Mogoče pa dnevi poletja le zapustijo v nas malo daljšo sled … (K. Kovič)

Poletni dnevi tečejo drugače. Spremljajo jih zagorela polt, s pokrivali zastrti pogledi, pisana krila in razkrita ramena. Poseben čas, ko nas razgreti popoldnevi kličejo v senco, dolgi večeri pa vabijo k posedanju na toplem kamnu. Žvenket ledenih kock in od hladne pijače orošeni kozarci budijo naše čute, občutek sladke brezskrbnosti pa se odlično poda k osvežujočim napitkom. Nežna kislina in pritajena trpkost poletnih napojev sta kot ustvarjeni za uživanje v izbrani družbi.

Opiti od poletnih strasti se čez dan zatekamo k osvežilom v obliki raznovrstnih limonad, ohlajenih čajev, krepko razredčenih, najraje domačih sirupov in seveda k vodi. Ohlajeni in olepšani s sveže nabranimi zelišči in krhljem limone kozarci prinašajo svežino, po kateri hrepenimo. Lepo bero boste našli med petkovim sprehodom po Pogačarjevem trgu. Le namig: Dvor Jezeršek, Gostilna Mihovec, Gostilna pri Mari, Indijska restavracija Namasté, Organic Garden, Stow Coffee, TINK superfood café, Veganika.

Kasneje v dnevu misli zaidejo k džinom in njihovim kombinacijam. Čeprav ima tradicija brina in njegove rabe v naših koncih bogato izročilo, je slovenska džin scena zares vzbrstela šele v zadnjih letih. Ponudnikov je mnogo, med njimi tudi takšni, ki ponujajo brezalkoholni džin, večino izdelkov pa odlikuje bogata aroma, ki izvira iz visoke vsebnosti brinovih jagod. Odlično se podružijo s prav tako vedno bolj pestro ponudbo domačih tonikov, mineralno vodo, kombučo, sadjem in začimbami. Oglasite se pri Brini, kjer vam bodo pospremljeno z nagajivim pomežikom ponudili tudi poletno specialko. 

Tisti, ki ne verjamejo, da se žlahtni užitki skrivajo v manjših količinah, bodo poletno osvežitev našli v pivih, predvsem takšnih lahkotnejših, svežih, z manjšo vsebnostjo alkohola. Preveriti velja tudi piva s sadno aromo ali dodanim sadjem, ki osončene popoldneve napravijo znosnejše, večere pa vedrejše - klapa na Craft beer stojnici vam bo v zameno za širok nasmeh predstavila najnovejše trende.

Vročične misli naj prevetri kozarec vrhunskega svežega vina. Nežni podtoni se bodo v kozarcu najbolje razvili sami, kakšnim bolj robustnim okusom pa se bo v poletnih mesecih prav lepo podal dodatek mineralne vode. Kje? Pri J&B Vinoteki, Wine Point Koželj in drugih ponudnikih, ki so za svoje jedi izbrali perfektne vinske spremljave. 

Poletni dnevi res tečejo drugače. In preživeti v dobri družbi ob spremljavi dobre pijače z nami ostanejo za vselej kot neprecenljivi spomini.

 

 

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. - Podrobnosti
strinjam se