Veseli, veseli


December je, sneg je, darila bodo …

Hja, tale 2020 … Poskusili smo izvesti reklamacijo, pa so rekli, da ne bo šlo, da pa bo kmalu na voljo nova, izboljšana različica z enico na koncu. Držimo pesti, da res!

Med čakanjem, da vse tole mine, smo izbrskali seznamčič idej za fina darila, ki bodo navdušila vse jedoljubce in pivo-džino-vinopivce ter hkrati čisto malo zlajšala težo skrbi, ki te dni pestijo lastnike barov, restavracij in njihove dobavitelje.

Podprite restavracije, ki jih imate radi!

Naročite dostavo, dogovorite se za osebni prevzem, povprašajte, če nudijo darilne bone – te lahko naročite pri marsikomu, od domačih gostiln pa do z Michelinovimi odličji nagrajenih restavracij. Sporočite jim, da jih pogrešate in da komaj čakate, da se znova vidite v živo. Za tiste, ki v teh dneh iščete kakšno prav posebno darilo za vaše najdražje, pa smo izbrali naslednje zanimive ideje naših ponudnikov in prijateljev:

Vedno nasmejani Karim iz Atelier Karim ponuja pisane makronse in druge kozarčkaste dobrote (tudi z možnostjo dostave), v spletni trgovini Gostilne in pivnice Stari Pisker pa bodo na svoj račun prišli mesoljubci in oboževalci kaviarja. Svoje shrambe in omizja bodo vaši obdarovanci lahko izpopolnili z mojstrskimi izdelki iz Špajze Hiše Franko in JB restavracije, z novimi kuhinjskimi pripomočki, potrebnimi za pripravo izjemne kave, pa jih bodo oskrbeli pri Stow Coffee.

Z malo truda bodo lahko ljubiteljski kuharji doma pripravili pravo pojedino s pomočjo 'pripravi sam' paketov pri Restavraciji Strelec, Restavraciji & baru Manna in Zanoodlu, pri Galeriji okusov in Vili Podvin pa bo kuho (online) spremljal tudi chef Uroš Štefelin z uporabnimi napotki. Very special holiday packages await for you at the Monstera bistro as well. Spletna ponudba Dvora Jezeršek je svet v malem, posebne izkušnje pa so na voljo v obliki darilnih pločevink, ravno prav drugačne kuharske delavnice pa si boste z naročilom bona zagotovili tudi v Skuhni.

Za vinsko in tisto, bolj močno spremljavo (ob pripravi ali podarjanju daril) bodo poskrbeli pri Domačiji Lisjak 1956, J&B vinoteki, Wine Point Koželj, Vinoteki Štorija in Faladurju, kjer pripravljajo tudi posebne spletne degustacije.

Se spomnite Brine?

Komaj čakamo, da se bomo znova srečali na festivalu džina ali vsaj na stojnici Odprte kuhne, do takrat pa smo prepuščeni lastnim miksološkim veščinam. Z več ali manj iznajdljivosti lahko prek spleta naročite džine naslednjih znamk: Karakter, Gin s klanca (Žganjekuha Kržič), Gin Mologue, Dry Tergeste Gin, Gin SKRASA No. 19, Aufbix gin in Berryshka, posebno omembo pa si zaslužijo darilni paketi Broken Bones in Bratinov gina ter ljubki z Gin Brinom polnjeni okraski za jelko.

Pivo, pivo, pivo

Z vsakim dodatnim dnem nove 'ostani doma' epizode se naše potrebe po sproščenem pljuckanju v družbi najljubše osebe (iz istega gospodinjstva) in piva naših najljubših pivoponudnikov povečuje. Znotraj odgovornih količin, se razume. Kaj nam je storiti? Naročiti pivo kar tako ali v obliki darilnega paketa pri kateremu od naštetih:

Reservoir Dogs
Crazy Duck Brewery
Pivovarna Pelicon
Pivovarna Castra
Reset Brewery
Bevog Brewery
Pivovarna Mali Grad
Maister Brewery
Human Fish Brewery
Omnivar Brewery
Tektonik Kraft Pivovarna
Loo-blah-nah
Že v redu, Primož
Green Gold Brewing
Clef Brewery
Hopsbrew


Če bi si ob pivu privoščili še ustrezno prehransko spajanje po zgledu naših Pivo & Burger Festov, lahko kaj pokombinirate z naročilom čudovitih mesnin iz Kuhinje Krušič, pica mixa iz Kralja Matjaža in čili omakic iz Gorkega Chilija.


Toliko o naših idejah zaenkrat – gotovo se bomo domislili še kakšne, vi pa tudi, nedvomno. Srečno!

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. - Podrobnosti
strinjam se