V daljne tople kraje …


… nas vabita Teja iz Skuhne in David iz Shambale.

Brez Teje, Davida in njunih pridnih ekip bi bili na Odprti kuhni prikrajšani za celo paleto arom, barv in okusov: domače zimbabvejsko kosilo, kot bi ga pripravila kakšna babica s tistih koncev, ali pa osvežujoči vietnamski zavitki, nigerijske sladke puf puf kroglice ali rdeči tajski curry, ki ga člani ekipe Odprte kuhne radi zamenjajo za kakšno pivo … Veseli smo, da so del naše karavane tako srčni ljudje, zato bi radi, da jih bolje spoznate.

Teja
Vzdevek: Moji najdražji me kličejo 'cmoi', kar po številnih krajšavah in izpeljankah pomeni 'moja Teja'.
Tvoji kuharski začetki: Še majhna sem na domačem dvorišču iz kartonastih škatel gradila restavracije in slaščičarne, menije pa so vedno sestavljale jedi, pripravljene iz zemlje, vode in neskončne količine domišljije. Kasneje sem si želela ustanoviti lastno tovarno bombonov, vse pa je nekako vodilo do naše Skuhne.
Najljubši hobi: Včasih je bilo to potapljanje na dah, vmes so čas za hobije povozili otroci in Skuhna, sedaj pa se vse pogosteje ukvarjam s trajnostno in skupnostno pridelavo eko hrane.
Najbolj nora stvar, ki se je zgodila na vaši stojnici: Ko smo iz kantice šefing gela ustvarili gorečo bombico, je bilo kar pestro …
Zabavna zgodbica o organizatorjih: Prej lepa zgodbica … Liorjev zaključni nagovor ob koncu 8. sezone je bil čudovit. Hvaležni smo za lep odnos, ki smo ga zgradili.

David
Število sezon na Odprti kuhni: Na Odprti kuhni sodelujemo že od začetka.
Najljubši hobi: Zbiranje kovancev.
Najljubša jed na Odprti kuhni: Z veseljem si privoščim rebrca pri Starem piskru.
Najbolj nora stvar, ki se je zgodila na vaši stojnici: Enkrat je celotno ekipo navdušil fant, star okoli 12 let, ki se je kar petkrat oglasil pri nas in naročil spicy roastbeef zase.
Z vremenom povezan spomin na Odprto kuhno: Na gostovanju v Kopru je bilo enkrat tako vroče, da smo odločili za pol ure zapreti stojnico in se osvežiti v morju.

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. - Podrobnosti
strinjam se