Reciklirano in triciklirano


Petkovo posedanje na Pogačarjevem trgu bo odslej še prijetnejše.

Ta novička je za vse, ki se sprašujete, kaj na Odprti kuhni počnemo v mesecih, ko je na Pogačarjevem trgu premrzlo, premračno ali previrozno, da bi se lahko družili. Takrat tuhtamo, načrtujemo, viharimo in uresničujemo. Vse z namenom, da bi se imeli na Odprti kuhni lepo in da bi se vedno znova radi vračali.

V 9. sezoni bomo zato s seboj na Pogačarjev trg prinesli nove blazinice, da bo posedanje na stopnicah udobnejše. No, nove, ampak ne čisto nove. Zavezani trajnostni naravnanosti smo se domislili, da bi blazinice oblikovali iz cerad, ki so bile včasih razobešene na naših stojnicah, pa jih ne moremo več uporabiti. Spomnili smo se na ekipo iz Tricikla, ki odsluženim in odvečnim materialom vdahne novo življenje in jim zagotovi nov cikel uporabe.

Tricikel se že od leta 2017 ukvarja s kreativno ponovno uporabo – predelavo uporabljenih cerad, tiskarskih presežkov in ostalih materialov, ki bi sicer končali na odpadu, v fine izdelke. Najprej jih skrbno okopajo, očedijo in ukrojijo, nato pa predajo spretnim rokam lokalnih šivilj in mojstrov. Vsak njihov izdelek je unikaten, tudi naše blazinice.

Medtem ko čakamo na boljše čase, si lahko ogledate fotografije z našega obiska v Triciklovi delavnici, kjer sta nas gostila Iztok in Uroš. Ko pa se bomo enkrat lahko spet srečali na Pogačarjevem trgu, pa vas bomo z veseljem povabili, da mehko plat naših nekdanjih cerad preizkusite na lastni zadnji plati.

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. - Podrobnosti
strinjam se