Skok v poletje


Na Odprto kuhno po obilje poletnih užitkov.


Vreme ima, kot vselej, svoje načrte, a poletje je v resnici stanje duha. Poletje je uživanje v brezskrbnosti, ki v toplih dneh prežame vse kotičke našega čudovitega mesta, poletje je motrenje turistov, ki se obnašajo … no, kot turisti, pač – a jih imamo kljub temu radi, poletje je odkrivanje novih najljubših sladolednih okusov in (vsaj za nas) predvsem uživanje v sončnih petkih na Pogačarjevem trgu v družbi nam najljubših ljudi na svetu.


V poletnih dneh čas teče nekoliko počasneje tudi na Odprti kuhni. Dopoldneve začenjamo mirno, tako da opazovanje mimohitečih dopolnimo s kakšno ljubko sladico, ki nasledi okus jutranje kave. Okrog poldneva se začnemo med pisanimi stojnicami ozirati za popolno malico ali krepkim kosilom, domačim ali bolj eksotičnim, kakor nam drago. Kmalu za tem si privoščimo aperitivo, koktejl, kozarec svežega vina ali hladnega piva. Nato nastopi čas za prvi popoldanski prigrizek, pa morda še za kak sladek grižljaj, še kakšno gurmansko noviteto, še kakšen kozarec osvežujočega napitka … Pod večer se z vrha stopnic oziramo po sproščeni množici in uživamo v vrvežu, ki je pred dobrim desetletjem postal nezamenljiv del naših življenj, in hvaležno dvigamo čaše vam v čast, dragi obiskovalci Odprte kuhne, nam najljubši ljudje na svetu.


Le pridružite se nam!

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. - Podrobnosti
strinjam se