Okrogla miza Gourmet Ljubljana: Miksologija skozi čas


Kje se srečajo preteklost, sedanjost in prihodnost? Na Brini, v kozarcu in na okrogli mizi. Tokrat s koktejli dobesedno potujemo skozi čas!

Letos bomo z izbranimi gosti in izkušenimi mojstri barovskega sveta odprli pogovor o razvoju miksologije skozi čas. V ospredju ne bo le beseda – temveč tudi kozarec. Po koncu okrogle mize sledi degustacija koktejlov, ki bodo utelešali tri različna obdobja: preteklost, sedanjost in prihodnost. Trije časi, trije pristopi, trije okusi – ena izkušnja.


Na odru Brine se nam bodo pridružili:

NATALI BORIĆ (Moderatorka okrogle mize: Miksologija skozi čas) @natali.boric
Natali ima bogate izkušnje iz Michelinove restavracije in hotela Chedi v Švici, tam je med drugim zmagala barsko tekmovanje in nato zastopala hotel na globalnem Nikka izzivu v San Franciscu. Danes deluje kot Premium Spirits brand ambasadorka za Coca-Cola Adria, kjer znamke povezuje z ljudmi na pristen in strokoven način.

JAN NOSE (Prvi koraki sodobne miksologije) @jan_nose
Jan Nose je v svetu žganih pijač in koktejlov že skoraj dve desetletji. Danes izobražuje gostince in svetuje barom pri oblikovanju ponudbe. Je tudi soustanovitelj skupnosti Bar Culture Slovenija in eden najključnejših akterjev pri razvoju sodobne miksologije v Sloveniji. Janova največja nagrada je, ko ljudje iz industrije izkoristijo svoj polni potencial.

DOMINIK GOBEC (Današnji utrip miksologije) @dominikgobec
Dominik je v gostinstvu dejaven že več kot 15 let. Od izkušenj iz Michelinovih restavracij z dvema zvezdicama do svetovanja vrhunskim restavracijam, hotelom in barom, je danes soustvarjalec festivala Brina in partner ljubljanskega bara Vrt Beli Volk. Verjame v sproščen, a kakovosten pristop k koktejlu in izkušnji gosta.

JAN KRIŽAJ (Prihodnost in nove generacije miksologov) @jan_krizaj
Jan Križaj je polovica dua iz koktejl bara Silk & Fizz in eden najuspešnejših tekmovalcev na področju miksologije v Sloveniji. Sodeloval je na številnih tekmovanjih doma in v tujini ter med drugim dosegel 2. mesto na globalnem tekmovanju Italicus. Poudarek daje inovacijam, kreativnosti in najsodobnejšim tehnikam.


Pridružite se nam na tej edinstveni poti skozi čas. Vstop je prost!

Brina ni le festival okusov – je tudi prostor pogovora, navdiha in premisleka o tem, kam nas lahko popeljejo zgodbe v kozarcu. ????





Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. - Podrobnosti
strinjam se