Novice

Kaj je novega, kaj se kuha, kakšno vreme bo v petek?

Best pop 2019 v vodniku Gault & Millau Slovenija!

Včeraj smo na gala večeru ob izidu prvega samostojnega vodnika Gault & Millau Slovenija prejeli zavidljiv naziv - po mnenju enega od treh najvplivnejših kulinaričnih vodnikov na svetu smo najboljše priljubljeno zbirališče v Sloveniji.

"Ker sta zakonca Kochavy z vsem srcem verjela v svojo idejo, sta žaromete usmerila na raznolikost slovenske kullinarične ponudbe. Kulinarična tržnica je prerasla v enega najbolj priljubljenih družabnih dogodkov v glavnem mestu, zato ji Gault&Millau Slovenija 2019 pripenja prestižni naziv najbolj popularnega zbirališča," so o Odprti kuhni povedali avtorji vodnika.

Na včerajšnji prireditvi ob predstavitvi vodnika Gault&Millau za leto 2019, ki je izšel v slovenščini in angleščini, so podelili 8 nagrad - najboljši chef (Igor Jagodic), najboljša restavracija (Hiša Franko in Gostilna pri Lojzetu), najboljši natakar (Matic Šubic), mladi talent (Mojmir Marko Šiftar), prispevek k razvoju slovenske sodobne kulinarike (Janez Bratovž), chef prihodnosti (David Vračko) in chefinja tradicije (Meta Repovž) ter najboljši pop (Odprta kuhna).

V vodnik za leto 2019 je vključenih 130 restavracij, 50 vinskih kleti, 50 POP in 15 malih pivovarn. Počaščeni smo, da smo med njimi, hkrati pa čestitamo vsem ostalim nagrajencem, večina katerih je že sodelovala tudi na Odprti kuhni.

Foto: Nino Denkovski

Deli: