Novice

Kaj je novega, kaj se kuha, kakšno vreme bo v petek?

Kulinarični vikend

Septembrska turneja Odprte kuhne po Sloveniji je v polnem zamahu. V sredo, 5. septembra, smo v prekrasnem vzdušju zaključili sezono v Novi Gorici, že v petek in soboto, 7. in 8. septembra, pa nas čakata dogodka v Ljubljani in na Ptuju.

Petek v Ljubljani
V Ljubljani bomo nazdravili novemu šolskemu letu in novim začetkom nasploh. Srečali se bomo s prijatelji, ki jih morda nismo videli že celo poletje ter med sabo pozdravili tudi ponudnike, ki se vračajo z dopustov. Spet se bomo razveselili Škrubijevih nudlov in klobase s kruhovim hrenom, da konec dopustniškega časa ne bo pretežak pa bo poskrbela Željka s čudovitimi in sladkimi Torterijinimi mojstrovinami.
Ob pokriti tržnici bomo občudovali lesene in keramične lepote izpod rok Jerneja iz Ateljeja Mali ter Eve in Davida iz studia Flamma ter okušali aromatična zrnca soli iz laboratorija Barba aromatic salt makers ter žlahtne kapljice Žganjekuhe Kržič.

Zadnjič na Ptuj
V soboto pa se veselimo ponovnega obiska ptujskega Mestnega trga, kjer bomo proslavili zaključek prekrasne sezone na naši najmlajši lokaciji. Vzdušje bo vedro, jedača in pijača pa raznolika, dišeča in okusna. Prvič se bosta prekrasni ptujski publiki predstavili tudi dve novi ekipi: Majmun z obilico sočnih piščančjih šašlikov in navihanih šal ter Gostilna Pri kozolcu z odličnimi bio štruklji ter svinjskimi, pa tudi telečjimi pečenicami. Obisk se brez dvoma splača.

Se vidimo!
-
Ne zamudite nobene Odprte kuhne - prijavite se na naše e-novice.

 

Deli: