Novice

Kaj je novega, kaj se kuha, kakšno vreme bo v petek?

Nadgrajujemo ponudbo Odprte kuhne

V petek, 14. junija, se ob pokrito tržnico vračajo stojnice, na katerih se bodo z izdelki ter z gastronomijo povezanimi zgodbami predstavile različne slovenske regije. Projekt Slovenija - kulinarična destinacija, za katerega smo lani prejeli tudi nagrado snovalec, bo Odprto kuhno spremljal do sredine septembra.

Obiskovalci boste tam celo poletje spoznavali ponudbo turističnih kmetij ter poskusili in kupili za posamezen kraj ali regijo značilne gastronomske specialitete - od sirov, namazov in mesnin, do pijač in peciva. Poleg tradicionalnih boste spoznali tudi domiselne sodobne slovenske obrtnike in male proizvajalce prehranskih izdelkov. Vse skupaj bo zaokrožil enostaven dostop do informacij o kulinaričnih destinacijah, za katere bodo poskrbeli turistično-informacijski centri.

Na prvi letošnji razširjeni Odprti kuhni se bodo predstavili štirje stari znanci ter prav toliko novih ponudnikov. Jernej iz Ateljeja Mali bo s seboj prinesel svoje čudovite lesene izdelke, ljubitelji koktejlov bodo veseli slovenskega proizvajalca žlahtnih džinov Broken Bones, Davor iz Barba aromatic salt makers nas bo spet navduševal z domiselnimi aromatiziranimi solmi, Nina in Jošt iz Shrusko pa prideta pokazat, kaj sta v zadnjem času spekla v svoji peči za keramiko.

Med novinci bomo srečali Alexa iz butične kavarne Črno Zrno, ki nam bo predstavil svojo hladno varjeno kavo, Anjo, ki izdeluje fine domače granole Fruštek, Brlogarko z unikatnim ročno izdelanim nakitom s kulinaričnim pridihom ter ekipo trgovine Vezenina, ki bo po željah vezla vzorce in napise na predpasnike in kuhinjski tekstil.

Odprto kuhno nadgrajujemo v želji utrjevati položaj Slovenije na svetovnem kulinaričnem zemljevidu in krepiti osveščenost o slovenski gastronomiji tako med domačini kot med turisti, s tem pa Odprta kuhna prerašča v pravo kulinarično-informacijsko središče Slovenije.

Deli: