Novice

Kaj je novega, kaj se kuha, kakšno vreme bo v petek?

Novi obrazi na otvoritvi sedme sezone

V petek, 22. marca, bomo s 150. Odprto kuhno v Ljubljani ter 200. izvedbo Odprte kuhne nasploh otvorili sedmo, pravljično sezono naših kulinaričnih zmenkov. Kot vsako leto boste tudi letos med že poznanimi člani družine Odprte kuhne našli tudi nove kuharske face. V celotni sezoni se bo namreč predstavilo okrog petnajst novih ponudnikov, velika večina njih pa vas bo na Pogačarjevem trgu pozdravila že na otvoritvi.

Pestra trendovska ponudba mednarodnih specialitet bo v petek bogatejša za v svetu vedno bolj priljubljene havajske poke sklede, ki jih bomo šli iskat k TINK superfood café, avtentične mehiške takose, ki jih bodo za nas pripravljali El Patrón Tacos & Store, brunch specialitete izpod kuhalnice EK Bistroja, argentinske empanade Pivnice Lajbah in gurmanske burgerje, po katerih v prestolnici slovi Pop’s Place

Z juhami, ki jih je navdahnila tako slovenska tradicija kot svetovna kuhinja, nas bodo greli pri Fejst™, za ljubitelje idrijskih žlikrofov bo s klasiko in modernejšimi variantami (vključno s čokoladno verzijo!) poskrbela mlada ekipa Gostišča Barbara iz Idrije, v zgornjesavinjskih dobrotah bomo uživali po zaslugi restavracije ljubenskega hotela Planinka, iz smledniškega Evergreena bo svojo kuhinjo na prosto preselil tudi mladi, talentirani chef Mojmir Šiftar, ekipa Pâtisserie La Ganache pa nas bo popeljala v čudoviti svet francoskih slaščic.

Gostilna Grabar se bo po debiju na Ptuju letos s svojimi dobrotami pripeljala tudi v Ljubljano, po daljšem premoru se vsem v veselje na Pogačarjev trg z Ateljejem (in svojo divjo domišljijo) vrača Jorg Zupan, spet pa bomo okušali tudi loške specialitete v sodobni preobleki pri stojnici Danilo – gostilna & vinoteka

Torej, če ste nameravali obiskati svoje favorite preteklih let, ki ste jih že tako pogrešali, ali pa iščete nekaj novega in razburljivega - razlogov za obisk Pogačarjevega trga imate brez dvoma dovolj. Se vidimo!

-
Ostanite na tekočem - prijavite se na naše tedenske e-novice.

Deli: