Novice

Kaj je novega, kaj se kuha, kakšno vreme bo v petek?

Postajamo kulinarično-informacijsko središče Slovenije

V petek, 1. junija, predstavljamo novo nadgradnjo Odprte kuhne, za katero smo pred nekaj tedni prejeli priznanje snovalec. Redno ponudbo gostincev bodo nadgradile stojnice ob pokriti tržnici, na katerih se bodo predstavljale slovenske gastronomske regije.

Obiskovalci bodo tam spoznavali ponudbo turističnih kmetij, poskusili in kupili za posamezen kraj ali regijo značilne obrtniške izdelke ter gastronomske specialitete - od sirov, namazov in mesnin, do pijač in peciva. Vse skupaj bo zaokrožil enostaven dostop do informacij o kulinaričnih destinacijah, za katere bodo poskrbeli turistično-informacijski centri. Vsakih nekaj tednov bo potekal tudi poseben dogodek, ko bodo gostinsko ponudbo Odprte kuhne dopolnili z nekaj izbranimi gostinskimi ponudniki kulinarične destinacije, na katero bo tedaj osredotočeno dogajanje.

Na prvi razširjeni Odprti kuhni se bodo predstavile tri destinacije: Ptuj, Dežela Celjska in Škofja Loka. Zavod za turizem Ptuj bo s seboj pripeljal Turistično kmetijo Črešnik in Kmetijo Cimerman, med stojnicami na Pogačarjevem trgu pa bo svoje dobrote poleg rednih ponudnikov pripravljala znana ptujska Gostilna Grabar. Z Dežele Celjske se bosta predstavljala Kozjanski park in Turistična kmetija Arbajter, gorenjske barve pa bo zastopalo Turistično društvo Škofja Loka. Svoje čudovite lesene izdelke bo predstavil Atelje Mali, ljubitelji koktajlov bodo veseli slovenskega proizvajalca žlahtnih ginov Broken Bones, svojo vizijo kulinarike v lesu pa bo predstavila tudi ekipa oblikovalskega Studia Drevo.

Odprto kuhno nadgrajujemo v želji utrjevati položaj Slovenije na svetovnem kulinaričnem zemljevidu in krepiti osveščenost o slovenski gastronomiji tako med domačini kot med turisti, tem pa Odprta kuhna prerašča v pravo kulinarično-informacijsko središče Slovenije.

-
Za sveže informacije z Odprte kuhne se naročite na naše tedenske e-novice.

Deli: