Novice

Kaj je novega, kaj se kuha, kakšno vreme bo v petek?

Predpremiera Odprte kuhne v Križankah

V soboto, 16. marca, bomo sedmo, pravljično sezono kulinaričnih druženj začeli s posebno predpremiero Odprte kuhne na ljubljanskem Trgu francoske revolucije ter v preddverju Križank.

Posebna predizdaja Odprte kuhne, ki se sicer na Pogačarjevem trgu začne na prvi pomladni petek, 22. marca, bo posvečena slovenski gastronomiji in bo predstavila tako slovensko kulinarično in vinarsko izročilo kot tudi nove, inovativne pristope slovenskih kuharskih ustvarjalcev in butičnih proizvajalcev trendovskega piva in žganih pijač.

Z dogodkom se bo začel European Food Summit (Evropski simpozij hrane), ki bo med 16. in 19. marcem v Ljubljano pripeljal priznana imena s področja kulinarike, umetnosti ter medijskega sveta, ki nas bodo s svojimi zgodbami navdihnili in spodbudili k naprednemu razmišljanju in delovanju za boljšo in trajnostno prihodnost. V okviru simpozija se bodo v štirih dneh zvrstili tudi številni drugi dogodki, med njimi strokovni simpozij na Ljubljanskem gradu, kulinarični sprehod z ljubljanskimi kuharskimi mojstri po kulturnih hramih in znamenitostih, doživljajska večerja z Ano Roš, smučarska tekma na Krvavcu in še veliko več.

Natančen program simpozija ter druge zanimive informacije o EFS pa najdete na www.foodsummit.eu.
-
Ne zamudite novic z Odprte kuhne - prijavite se na naše tedenske e-novice.

 

Deli: