Novice

Kaj je novega, kaj se kuha, kakšno vreme bo v petek?

September je pred vrati

Počitnice in dopusti se končujejo, zato je še bolj kot sicer nujno, da si privoščite nekaj razvajanja. Tudi ta petek ne bo minil brez novih dobrot in okusnih povratkov - Veganika nam bo poleg nice creama premierno pedstavila še veganske njoke z dvema vrstama domačega pesta, za ljubitelje mesnih dobrot je razveseljiva novica, da se po krajšem odmoru vrača ekipa Jack & Joe, za tiste, ki si radi privoščite nekaj dekadence v obliki mehurčkov in ostrig, pa se vrača Vander. Pridite se pocrkljat.

Ob pokriti tržnici bo še bolj živo kot ponavadi - Podčetrtek nam bodo skupaj predstavili Ekološka kmetija Kukovičičev mlin, rezbar Marko Kostajnšek in Hiša vin Emino Kozjansko, slovenski Jeruzalem pa Vinarstvo Kogl ter Oljarna Središče ob Dravi. Davor iz Barbe bo na ogled (in pokušino) postavil novosti v svoji liniiji aromatiziranih soli, ekipa Flamma čudovito ročno izdelano keramiko, Agničevi bodo predstavili lepote belokranjskega lesa, Žganjekuha Kržič pa svoja tradicionalna in modernejša žganja.

Prvoseptembrsko Odprto kuhno v Kopru je žal odplaknil dež, zato vsi skupaj držimo pesti za lepo vreme v oktobru, da bomo lahko še enkrat obiskali Carpacciov trg in Taverno. Bomo pa kljub temu kaj kmalu obiskali Primorsko, saj se že v sredo, 5. septembra, zadnjič letos vračamo na Bevkov trg v Novo Gorico.

-
Nikoli ne zamudite novic z Odprte kuhne - prijavite se na naše e-novice.

Deli: