Novice

Kaj je novega, kaj se kuha, kakšno vreme bo v petek?

Tudi uradno smo prevzeli priznanje snovalec 2018

V torek, 9. oktobra, nam je Slovenska turistična organizacija za naš projekt Slovenija - kulinarična destinacija podelila priznanje snovalec 2018. Svečana podelitev se je odvila na dogodku Kreativni Café, ki je v okviru Dni slovenskega turizma potekal v Grand Hotelu Bernardin.

Nagrado je STO podelila dvema inovativnima turističnima idejama, ki ju je strokovna komisija izbrala med več kot 15 prijavljenimi projekti in sta projekt izvedli do oktobra 2018. Poleg nas je nagrado dobila še trboveljska ekipa, ki stoji za projektom Luknja v prihodnost.

Projekt Slovenija - kulinarična destinacija Odprto kuhno s povezovanjem gastronomije s kulturno in naravno dediščino predstavlja kot celosten turistični produkt in Slovenijo trdneje umešča na kulinarični zemljevid sveta.
V njegovem okviru smo od 1. junija do 21. septembra izvedli 14 dogodkov, na katerih smo s pomočjo turističnih organizacij, malih proizvajalcev in rokodelcev predstavili preko 30 slovenskih destinacij. Spoznavali smo njihovo kulinarično tradicijo z izvirnimi lokalnimi in regionalnimi jedmi, tipičnimi prehranskimi produkti ter s kulinariko povezanimi obrtmi, hkrati pa odkrivali nove pristope h gastroturizmu in sveže ideje predstavljanja bogate slovenske tradicije.

Od vsega začetka projekta Odprta kuhna se zavzemamo, da bi kulinarika našla pomembnejše mesto v slovenski turistični strategiji in veseli smo, da je tudi STO v ideji prepoznala potencial in nam tako pomagala pri izvedbi projekta.
-
Nikoli ne zamudite novic z Odprte kuhne - prijavite se na naše e-novice.

Deli: