Novice

Kaj je novega, kaj se kuha, kakšno vreme bo v petek?

Veliki finale šeste sezone Odprte kuhne

Šesta sezona naše in vaše Odprte kuhne je zdaj prav zares pri kraju. V petek, 26. oktobra, se še zadnjič letos srečamo na Pogačarjevem trgu, kjer bomo med 10. in 21. uro nazdravljali vsem okusnim trenutkom, lepim uspehom ter pomembnim priznanjem, ki so zaznamovali letošnjo edicijo priljubljene kulinarične tržnice.

Na letošnjih 41 dogodkih v petih slovenskih mestih je več kot 70 različnih ponudnikov za vas pripravilo preko 300 različnih jedi in na obraze priklicalo na tisoče nasmeškov. Poleg 26 petkov v Ljubljani smo z obiskom petkrat razveselili Celjanke in Celjane, štirikrat smo se preselili v Novo Gorico in po trikrat obiskali Koper in Ptuj.
V poletnem času, ko smo v Ljubljani Odprto kuhno razširili še s projektom Slovenija – kulinarična destinacija, smo s pomočjo številnih turističnih organizacij, malih proizvajalcev in veščih rokodelcev spoznali preko 30 slovenskih destinacij in si tako dodobra razširili obzorja ter dokazali, da si Slovenija zasluži mesto na kulinaričnem zemljevidu sveta. Za omenjeno razširitev Odprte kuhne smo od Slovenske turistične organizacije prejeli nagrado snovalec 2018 za inovativno idejo v turizmu.

Tudi letos se je Odprta kuhna uvrščala na najrazličnejše lestvice svetovnih medijev. V britanskem časopisu The Guardian so bralce vprašali, kje jih je do zdaj najbolj navdušila ponudba ulične hrane ter med predlogi izbrali deset najzanimivejših. V deseterico se je uvrstila tudi Odprta kuhna, med deset najboljših ljubljanskih znamenitosti pa so Odprto kuhno umestili tudi pri National Geographic.

Uspehi in nagrade nam seveda pomenijo veliko, a od vsega nas najbolj razveseli, ko vidimo nasmejane obraze zadovoljnih obiskovalcev, ki uživate ob dobri jedači in fini pijači, lepotah slovenskih mest in prijetnem druženju s prijatelji.

Če vse našteto še ni zadosten razlog za udeležbo na praznovanju zaključka uspešne šeste sezone, pa naj vas opomnimo, da se do pomladi ne bomo videli in da imate v petek zadnjo priložnost letos za obisk svojih favoritov.

Torej, se vidimo!
-
Nikoli ne zamudite novic z Odprte kuhne - prijavite se na naše e-novice!

Deli: