Jeruzalem Slovenija



V Prlekiji, pokrajini mehkih gričev, so doma prijazni, odprti ljudje, ki poznajo pravi ljudski humor in so cenjeni po svoji pristni gostoljubnosti. Tu se vije vinska cesta Jeruzalem, vinom ob bok pa postavljajo tudi pristno prleško kulinariko. Poleg klobas, salam, mesa iz tunke, pa gibanic, kvasenic in postržjač imata posebno mesto tako v kolobarju na njivi kot tudi v kulinariki ajda in buča. Prva za žgance in pogače, druga pa v prvi vrsti za odlično bučno olje.
Prleško gastronomijo so na Odprti kuhni doslej predstavljali:
- MGM Vino z Vrha Glavinič z jeruzalemskimi vini,
- Teta Marta s tradicionalimi prleškimi pekovskimi dobrotami,
- Pep's Wines z vrhunskimi vini iz Svetinja,
- Oljarna Središče z vrhunskimi bučnimi olji ter izdelki iz bučnih semen,
- Vinarstvo Kogl iz Velike Nedelje,
- Vina Cigül iz Cvetkovcev,
- Čebelarstvo Marin iz Cvetkovcev, 
- Kmetija Bezjak s svojimi pridelki in izdelki,
- Vinogradništvo Pesrl iz Miklavža pri Ormožu,
- Puklavec Family Wines iz Ormoža.




  • Ormož

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. - Podrobnosti
strinjam se