Press

Od petindvajsetih stojnic, s katerimi sta Lior in Alma Kochavy pred petimi leti postavila nove smernice v kulturi uličnega prehranjevanja, se jih danes v povprečju na dogodek nabere dvakrat več. V tem času je v Odprti kuhni sodelovalo skoraj 160 gostincev, ki so skupaj pripravili več kot 1500 jedi. Ljubljanski fenomen kulinarične tržnice prestopa meje kotline ter zanje uspehe še v štirih drugih slovenskih mestih.

Ana Strnad Hočevar Delo (14. 10. 2017)

Kakšna hrana! Takšna kulinarična tržnica bi morala biti v vsakem mestu. Čisto očaran sem nad Slovenijo. Včeraj sem bil na večerji v Hiši Franko pri Ani Roš, kako okusno, kako dobro!

Massimo Bottura za Sobotno prilogo, Delo (3. 6. 2017)

Pred šestimi leti si nihče ni mislil, da bodo turisti hodili v Ljubljano zaradi istega razloga, kot gredo v maroški Marakeš - da bi obedovali na tržnici ulične prehrane. Na Pogačarjevem trgu v Ljubljani sicer ni plešočih kač in pripovedovalcev arabskih zgodb, so pa zato vsi, ki ta trenutek nekaj pomenijo v slovenski ulični gastronomiji.

Dnevnik 21. 3. 2018

Projekt Odprta kuhna je pravzaprav dokaz, kako preprosta je lahko dobra ideja. Če sodimo po odzivu Celjanov in tistih, ki so se v mesto pripeljali od drugod, je to gotovo bil zadetek v polno. Organizatorjem pa je treba čestitati za dobro izvedbo in priznati, da se toliko ljudi čez vikend, pa tudi sicer, že dolgo ni zbralo sredi mesta.

R.V.C. Večer (28. 4. 2016)

Odprta kuhna je v nekaj letih postala sinonim za kulinarično užitkarjenje ob koncu tedna, ko se na Pogačarjev trg zgrne vsa družabna smetana, da bi se pogostila s svojimi najljubšimi jedmi ali pa morda tokrat preizkusila kaj novega.

Tina Lešničar Delo (23. 3. 2018)

Odprta kuhna je izbrano kulinariko razširila med ljudi in za vedno spremenila naše preživljanje sončnih petkov med marcem in oktobrom.

Elle (1. 2. 2018)