Rekordna 7. sezona


Pretekli petek smo z zadnjo Odprto kuhno v letu 2019 zaključili zares pravljično sedmo sezono, ki je presegala pričakovanja, podirala rekorde in zbujala pozornost svetovnih medijev.

Z 29 izvedbami v prestolnici smo presegli največje število Odprtih kuhn v Ljubljani, skupno pa smo ljubitelje vsega lepega in dobrega v 6 slovenskih mestih razveselilli rekordnih 42-krat! Petim stalnim prizoriščem v Ljubljani, Celju, Kopru, Novi Gorici in Ptuju smo dodali še Novo mesto, našo 6. lokacijo!
Družini Odprte kuhne se je pridružilo 21 novih restavracij ter skoraj 20 novih obrtnikov ter malih proizvajalcev prehranskih izdelkov in pijač, s čimer se je število sodelujočih ponudnikov zavihtelo na skoraj 100, ponudba od blizu in daleč pa se je razširila na več kot 300 različnih jedi.

Zelo smo ponosni, da so tudi letos o nas pisali in govorili številni domači in tuji mediji. Po Pogačarjevem trgu so se sprehodili novinarji francoske revije Marie Claire, britanske Olive Magazine, nizozemskega spletnega portala RTLZ, finske in nemške državne televizije, National Geographica ter Netflixa, obisk naše kulinarične tržnice pa so priporočili tudi britanska medijska velikana The Independent in The Guardian ter popotniški Lonely Planet.

Vseh teh rekordov nikakor ne bi mogli dosegati in presegati, če okoli sebe ne bi imeli kopice marljivih, odločnih, srčnih in ustvarjalnih ljudi. Velika zahvala za trdo delo in neskončne vire pozitivne energije gre naši ekipi najboljših deklet in fantov, vsem našim krasnim ponudnikom, podjetjema JP LPT in Voka Snaga, celjskemu Simbiu, ekipama koprske in novogoriške občine, Zavodu Novo mesto ter Zavodu za turizem Ptuj, nenazadnje pa tudi vam, naši dragi obiskovalci in oboževalci! Hvala za nepozabno leto!

Zdaj je čas za zimsko nabiranje navdiha in novih moči za zmage v 2020, se vidimo spet spomladi!

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. - Podrobnosti
strinjam se