Adijo, plastika!


Tako je, prav ste prebrali. Z osmo sezono Odprte kuhne se poslavljamo od plastike. 


Že več kot dve leti hrano strežemo izključno na biorazgradljivih ali povratnih materialih, letos pa se temu pridružujejo še napitki in pijače. Tudi te bomo odslej srebali iz okolju prijaznih kozarcev, te pa po uporabi skupaj s krožniki ter priborom odvrgli med biološke odpadke ali vrnili ponudnikom. Omeniti velja še, da bomo umaknili tudi dosedanjo ponudbo pijače, ki je bila na voljo v plastenkah.


Vizija Odprte kuhne je ustvarjati dogodke, ki ne bodo postavljali novih trendov le na področju kulinarike, temveč predstavljali tudi vzor trajnostne, okolju prijazne prireditve. Živimo v času, ko najbolj čutimo posledice neprimernega odnosa do narave in se hkrati bolj kot kadarkoli prej, borimo za naš planet. Zato na Odprti kuhni zelo resno jemljemo ločevanje odpadkov ter poskrbimo, da se ne zavrže nič hrane - slednje doniramo pomoči potrebnim, saj radi vračamo dobro čudoviti skupnosti in mestu, s tem pa gojimo trajnostno prihodnost za vse.

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. - Podrobnosti
strinjam se