Nepozabna 8. sezona!


Bilo je pestro.


Kot vsa druga področja naših življenj, je bila tudi letošnja sezona Odprte kuhne zelo posebna. Povedano preprosto … resnično hvaležni smo, da smo jo lahko izpeljali.


Na Pogačarjevem trgu smo se letos srečali 15-krat, ekipi Odprte kuhne pa se je med sezono pridružilo 48 partnerjev. Uživali smo pri vsem dobro znanih in priljubljenih obedovalnicah, pa tudi 7 novopridruženih partnerjev nas je očaralo. Z veseljem jih pozdravljamo v naši karavani.


Izjemno ponosni smo, da nam je kljub situaciji uspelo doseči pomemben mejnik – izoblikovati Odprto kuhno kot zgled trajnostno naravnane prehranske tržnice, ki jedačo in pijačo deli v izključno biorazgradljivih in povratnih materialih, novim razmeram pa smo se pravočasno prilagodili tudi z uvedbo brezgotovinskega plačevanja


Veseli smo uspešnega sodelovanja z Mestno občino Ljubljana, podjetjema JP LPT ter Voka Snaga in organizacijo Slovenska filantropija, s pomočjo katere smo osebam v stiski znova delili obroke in tako poskrbeli, da neporabljena hrana ni romala med odpadke.


V mestno središče nam je po spomladanskem mrtvilu uspelo vrniti nekaj močno pogrešane sproščenosti in živahnosti ter ponovno potrditi, da ste obiskovalci Odprte kuhne srčna, dobrovoljna in predvsem odgovorna skupnost, ki je z upoštevanjem vseh ukrepov pristojnih inštitucij poskrbela za varno izkušnjo. Prosimo, pazite nase in na svoje bližnje tudi v prihodnje!


Iskrena hvala torej našim ljubim ponudnikom od blizu in daleč, podjetjem in organizacijam, s katerimi bomo gotovo uspešno sodelovali tudi v prihodnje, razširjeni ekipi Odprte kuhne in predvsem vam, dragi ljubitelji vsega okusnega. Napočil je čas, da prevetrimo misli in izbistrimo ideje – obljubimo, da se bomo vrnili boljši, večji in močnejši kot kdajkoli prej.


Hvala, ker ste bili z nami.

 

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. - Podrobnosti
strinjam se