Recept: Pad thai


Nudli za staro in mlado, nudli za vse! Posebej pripravni za kak mrzel dan, ko nič ne gre prav. Preverite recept za naš najljubši Odprta kuhna Pad thai, ki ga pripravljajo pri Roza slonu.

Sestavine za 1 osebo:
2 jajci

50 g sojinih kalčkov

200 g riževih rezancev

80 g piščančjega fileja, svinjine ali rakcev

50 g tofuja

2 žlici pad thai omake*

10 g praženih in zmletih arašidov

krhelj limete


Riževe rezance poparimo z vrelo vodo in namakamo tako dolgo, kot zahtevajo navodila na embalaži, vendar bodimo pozorni, da jih ne razkuhamo. Meso narežemo na tanke rezance, tofu pa na kockice. Rakce pustimo cele. V vok ali veliko ponev kanemo tanko plast olja in pošteno razgrejemo. Na vroče olje ubijemo obe jajci in dobro premešamo. Dodamo izbrano meso ali rakce in med mešanjem pražimo, da se meso prepeče. Dodamo pad thai omako, premešamo in dodamo še odcejene in ožete riževe rezance in tofu. Zalijemo s toliko vode, da se rezanci še malo pokuhajo. Zadnjo minuto pred koncem dodamo še sojine kalčke. Pripravljeno jed serviramo v skledici, potresemo s praženimi arašidi in ponudimo s krhlji limete.


*Nasvet za profiče:

Pad thai omako lahko pripraviš tudi sam. Za to potrebuješ:

4 žlice ribje omake

4 žlice sojine omake

sok dveh limet

10 žlic vode

2 žlici palmovega sladkorja (ali belega kristalnega sladkorja)

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. - Podrobnosti
strinjam se