Sindikat Odprte kuhne – SOK


Seveda ima Odprta kuhna svoj (samooklicani) sindikat, saj smo resna firma.

Sindikat Odprte kuhne, krajše SOK, je bil ustanovljen pred leti, ko so se štiri mične gospodične z istega becirka Odprte kuhne začele družiti ob jutranji kavi. Ob pomenljivih pomežikih in šepetu so osnovale sindikat, v sklopu katerega skrbijo, da grla niso nikoli suha in da tem za klepet nikoli ne zmanjka. Ob spremljanju njihovega glasnega smeha nas čudi, da na Odprti kuhni ne dežuje pogosteje …

Članice sindikata so malo gajstne in zelo simpatične: Nabrita Mojca iz Gostilne Mihovec – prepoznali jo boste po laseh, spetih v kite, in veliki ponvi, polni slastnih jetrc. Nasmejana Špela iz Gostilne pri Mari, ki skupaj z Renejem tvori neustavljiv tandem. Helena z iskricami v očeh – ravno tako dobra in ravno tako nasmejana polovica našega Karima. In Ištrijanka Bianca iz J&B Vinoteke, ki se je SOK-u skoraj gotovo pridružila zato, ker ji tako doma kot v vinoteki živce kravžljajo sami fantje. Kot vsak resen sindikat so poskrbele tudi za podmladek in medse povabile zgovorno najstnico, Mihovčevo Elo, ki pa jim družbo dela le med vikendi in v času šolskih počitnic.

Na naša vprašanja so tokrat odgovorile Mojca, Ela in Bianca.

Mojca

Mojca je dopoldne zaposlena na kmetiji, čez dan in zvečer v kuhinji, ponoči pa v pisarni, kjer poskrbi, da v Gostilni Mihovec vse poteka tako, kot je treba. Kuhati se je naučila za družinskim šporhetom ob mami Ivanki, svoje veščine pa je prenesla tudi na naslednje generacije (beri spodaj). Na Odprti kuhni si najraje privošči jetrca, preden se ponev segreje, pa si na kos kruha namaže Nutello. Ta je del stalne opreme za Odprto kuhno, ki je (za razliko od drugih pripomočkov) nikoli ne pozabijo doma.

Najbolj zanimiv komentar obiskovalca na Odprti kuhni: »Veste, jaz sem vegetarijanka, edino vaša jetrca pa lahko pojem.«

Zabavna zgodbica o organizatorjih: Ko smo letos postavljali nov pult, se je Lior smukal naokoli, saj je želel pomagati. Tako smo mu pustili, da drži pult, saj teren ni bil raven. Kar naenkrat pa velik pok, cel pult na tleh, Lior se ozira po vrabcih, kot da ni bilo nič … Mizar je nato pobrusil pult in poskrbel za stabilnost. Ptički so pa tudi srečni.

Sanjski dopust: S puncami iz SOK-a za 7 dni v neznano. Ne, spreminjam odgovor, ker Ela joka – z otroki kamorkoli.

Ela

Ela, tudi Elči, se je pod budnim očesom mame Mojce po domači kuhinji začela vrteti že okoli tretjega leta starosti, ples in kuhanje pa sta njena najljubša hobija. Kadar obišče Odprto kuhno, se najbolj razveseli šmorna in sladoleda.

Najbolj nora stvar, ki se je zgodila na vaši stojnici: Ko si je oči prst odrezal, no, blazinico pa res.

Najbolj zanimiv komentar obiskovalca na Odprti kuhni: Fantek ni maral jetrc, zato jih je njegova mami vzela samo zase. Čez pol ure se je vrnil po dve porciji in povedal, da česa tako dobrega še ni jedel.

Največji logistični zalogaj ob pripravi na Odprto kuhno: Zapletlo se je, ko sem doma na stopnicah pozabila blagajno, potem sem jih pa mogla cel dan poslušat.

Bianca 

Bianca iz J&B Vinoteke je nepogrešljiv del Odprte kuhne že 7 sezon. Tudi ona rada pleše, še raje pa preizkuša nove jedi. Kot dobro vino, je tudi ona polna resnic in modrosti, naša najljubša, povezana z Odprto kuhno, pa je ta: »Vsako leto nas dež malo umije, enkrat bolj enkrat manj, za tem pa vedno sonce posije.«

Najbolj nora stvar, ki se je zgodila na vaši stojnici: Moj mož (in občasni sodelavec) Jure je odpiral penino, bilo je že proti večeru in seveda gneča, končalo se je tako, da je stuširal celo stojnico in je še kar deževalo … ampak to je samo za srečo. 

Najbolj zanimiv komentar obiskovalca na Odprti kuhni: Ah, kar nekaj jih je. Stalnica pa je: »Imate kaj vin? Ah, nisem opazil …«

Najljubši kraj na svetu: Veliko je lepih krajev, a vračanje domov ima poseben čar. Bolj kot kraj, pa je pomembno, s kom si. Če so s teboj ljudje, ki jih imaš rad in se z njimi dobro počutiš, so povsod lepi spomini. Tako je tudi na Odprti kuhni vedno lepo.

 

Res je, v družbi SOK-a (in drugih ponudnikov) je na Odprti kuhni vedno lepo, zato komaj čakamo pomlad, ko se bomo znova videli in (držimo pesti) spet objeli. 

 

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. - Podrobnosti
strinjam se