Naša Neja


Kako dobro poznate člane naše ekipe?

Da na Odprti kuhni poteka vse tako, kot mora, poleg njenih ustanoviteljev, Liorja in Alme, skrbi mini ekipa bistrih, pogumnih, delovnih in čvekavih punc. Ena od teh je naša Neja, ključen del motorja, ki poganja Odprto kuhno. V podpisu njenega uradnega maila piše, da je vodja projekta, v praksi pa to pomeni, da verjetno prav v tem trenutku ureja svoj seznam stvari, za katere je še treba poskrbeti. Na seznamu je mnogo drobnih detajlov, s katerimi poskuša držati skupaj celotno sliko in poskrbeti za to, da možgani preostalih vpletenih v projekt ne pobegnejo na pašo. 

Neja, tudi Nejo, Nejči, Nejček, je odločna in delavna. Grdo gleda, kadar stvari ne tečejo tako, kot smo se dogovorili, a ima veliko in dobro srce. Rada jé, kar je eden glavnih pogojev za sprejem v ekipo Odprte kuhne, najljubša sta ji pašta in čokolada. Včasih ji ne uspe povsem skriti, da je v resnici rada piflarka, zaradi divje dobrega spomina je njena glava polna (tudi neuporabnih) informacij, a njena zavzetost je občudovanja vredna. Seveda je bila prva, ki je odgovorila na naša vprašanja …

Kaj si želela postati, ko si bila majhna?

Odrasla sem v časopisni družini, oba starša sta delala v časopisnih hišah in to delo se mi je zdelo strašno romantično. Mislim, da sem skoraj do konca srednje šole sanjala, da bom časopisna novinarka, dopisnica ali kolumnistka. 

Kaj ti je pri ekipi Odprte kuhne najbolj všeč?

Volja do življenja, energija, želja po napredku. Če se slučajno zgodi, da nam je kak dan dolgčas, se že rodi milijon idej, česa novega bi se lahko lotili. In povezanost. Vedno skrbimo drug za drugega, veliko se pogovarjamo, si priskočimo na pomoč. Res smo ekipa v pravem pomenu besede. 

Kaj je najbolj hecna stvar, ki se je zgodila na Odprti kuhni?

Uf, veliko je tega. Sezone so dolge in kadar smo utrujeni, se zgodi marsikaj, ampak večinoma zgodbe niso za v javnost, haha. Pa tudi izjave obiskovalcev znajo biti zanimive. Ko si v Celju kleni gospod naroči enega deca (mislil je Bevogovega Deetza). Takrat se ekipa kar težko zadrži, da od smeha ne zleze pod stojnico.

Kaj je največja zmota o Odprti kuhni v javnosti?

To, da delamo samo ob petkih. Ljudje ne vedo, za koliko detajlov je treba poskrbeti, da tako velik projekt uspešno deluje. Velikokrat dobimo vprašanje: “Ej, kaj pa vi med tednom delate?” 

Kaj je najbolj stresen del tvoje službe?

Nepredvidljivost. Ni mi problem veliko delati, me pa skrbi, če nimam nadzora nad situacijo.

Katero tvojo lastnost po tvojem mnenju ekipa najbolj ceni?

Najbrž isto, ki jim gre včasih na živce. Pedantnost. Hočem, da je vse dogovorjeno, da ni odprtih vprašanj, da nič ne visi v zraku. Malo sem “control freak”. Ampak mislim, da zato ekipa ve, da se name lahko zanese.

Kaj trenutno najbolj pogrešaš?

Druženje. Gužvo. Objeme in poljubčke. Ornk stisk roke. Koncerte. Sproščenost. Točeno pivo. Veliko mi pomeni socialno življenje in kar težko mi je, ker je trenutno zreducirano na obraze na ekranu.

Kateri je tvoj najljubši kraj na Zemlji? Zakaj?

Zelo rada imam Ljubljano, ker je moj dom in je krasna. Kakovost življenja je super tukaj. Širše pa Neapelj, ker je iskreno radoživ in ker je hrana “za dol past”. In Serengeti v Tanzaniji, ker je eksplozija življenja.

Če bi lahko spremenila eno stvar na svetu, katera bi to bila?

Da bi ljudje manj mislili nase, da bi bila pomembnejša skupnost, solidarnost. Tako bi lahko rešili toliko težav, ki nas trenutno pestijo. Revščino, osamljenost, zdravje ljudi in okolja … 

Kaj je najbolj čudna kombinacija sestavin, ki jo obožuješ, a te je vsaj malo sram to priznati?

Pomfri in sladoled v priljubljeni fast food verigi.

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. - Podrobnosti
strinjam se