Združeni mesoljubci


Na vzhodnem koncu Pogačarjevega trga, ob pokriti tržnici, se ob sončnih petkih večkrat vije dolga vrsta. Ljubitelji mesnin, predvsem svinjine, že vedo zakaj …

Tam za mesna okrepčila poskrbita Kristijan iz Starega piskra in Osi iz Super hrusta. Oba sta stara znanca Odprte kuhne, ki se že od malega rada vrtita okrog štedilnikov, skupna pa jima je tudi posebna supermoč – deljenje širokih nasmeškov tudi v času, ko kombinacija poletne vročine in žara poskrbi, da temperature na njunih stojnicah dosežejo rekordne višine.

Kaj sta nam povedala?

Kristijan

Najbolj nora stvar, ki se je zgodila na vaši stojnici: Mislim, da je nesporna zmagovalka vseh sezon Odprte kuhne gospa z vprašanjem »Kaj je to B-U omaka?« (BBQ omaka).

Najbolj zanimiv komentar obiskovalca na Odprti kuhni: Gostje iz Lynchburga (Tennessee, ZDA) so se do nas vrnili s komentarjem, da so to najboljša rebrca, kar so jih kdaj poskusili, kljub temu, da živijo manj kot 20 km stran od destilarne Jack Daniels, kjer so praktično izumili BBQ omako. Takšni komentarji nam res dajejo gorivo za nadaljnji trud.

Zabavna zgodbica o organizatorjih: Vsaka Odprta kuhna je poglavje zase in počasi razmišljamo, da bi napisali knjigo z naslovom Liorizmi.

Največji logistični zalogaj ob pripravi na Odprto kuhno: Zame je to priprava reber in prilog, kar pomeni začinjanje in mariniranje enormnih količin reber za posamezno Odprto Kuhno ob stalnem spremljanju vremenske prognoze za pravočasno naročilo ostalih sestavin.

Najbolj zabavna oseba na Odprti kuhni: Rekel bi jaz, ampak to potem izpade samovšečno. No, kar nekaj je zanimivih likov, a prvo mesto si gotovo delita Lior in Škrubi.

Kakšen je tvoj ritual po napornem dnevu na Odprti kuhni? V Lukovici spijem kavo (23.00 ali kasneje), doma pa me čakata vroč tuš in hladno pivo na terasi. 

 

Osi

Najljubša jed na Odprti kuhni: Na Odprti kuhni je vse zeeelo dobro, na malici pa se najraje ustavim pri Perzijski kuhinji ali Abi falaflu. Ko mi pade cuker, pa so Nikine pite (Veganika) zakon.

Najbolj nora stvar, ki se je zgodila na vaši stojnici: Spomnim se poletnega večera, ko se je pri meni oglasila družina z majhno deklico, staro kakšnih 5 let. Medtem ko sem jim pripravljal jedi, sem se z deklico zaklepetal o tem, kako uporabimo pujsovo glavo – da se tudi to da pojest. Za tem je rekla, da bi rada poskusila in čeljust se mi je povesila do tal, ker otroci običajno tega ne marajo. Pojedla je celo glavo do zadnjega koščka – jezik, možgane, ličnice, kožo … Vsi smo presenečeni strmeli, ona pa se ni dala, svaka ji čast. 

Najbolj zanimiv komentar obiskovalca na Odprti kuhni: Ni najbolj zanimiv, je pa gotovo najbolj pogost: »Kdaj bo pečen naslednji odojek?«

Zabavna zgodbica o organizatorjih: Spomnim se, kako smo si v Kopru za zajtrk pekli jajca in se je Lior odločil, da bo sam prevzel pripravo. Projekta se je lotil kot na Masterchefu, smejali smo se ves čas, potem pa mu je postalo prevroče. Spustil je ponev in začel kričati: »Osi, vroče, vroče, ti prevzemi!« Seveda smo se narežali do solz. No, jajca smo pa vseeno jedli. 

Pesem, ki najbolje opiše Odprto kuhno: Hmmm, tale je težka. Mogoče The Rembrants Ill be there for you.

Kateri del pujsa je zate najboljši? Vedno, ko dam svežega pujsa na desko, se vsi zapodijo k rebrom, a najbolj okusni deli so pod tačkami, kjer so mišice, ki imajo največ okusa in maščobe. Skupaj s flamom je ta del res okusen.





Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. - Podrobnosti
strinjam se