Živjo, Nisha


Prva v karavani Odprte kuhne.

Uradno Vesna, za tiste, ki jo imamo radi pa Nisha, že 15 let pokonci drži tri vogale Indijske restavracije Namasté in je uradno prva podpisnica pogodbe z ekipo Odprte kuhne, na kateri so z restavracijo sodelovali že več kot 250-krat. Nekateri gostje so se v osmih sezonah pri njih oglasili že tolikokrat, da lahko kar na pamet pripravijo njihova naročila. In res, brez Namastéjevih indijskih rol si tudi mi Odprte kuhne ne znamo predstavljati!

Kaj nam je povedala?

Tvoji kuharski začetki: Kljub uspešnemu vodenju restavracije, me kuhanje do nedavnega ni preveč zanimalo. Spomnim se, kako je moja mami nekoč na nacionalni televiziji na vprašanje, ali bolje pripravim curry ali golaž, odgovorila, da Nisha še riža ne zna skuhat. No, to zdaj že znam, pa kaj drugega tudi. Če imam čas, mi je res v užitek.

Najljubša jed na Odprti kuhni: Med sladicami najraje izberem šmorn ali kakšne Karimove piškote, sicer pa z veseljem podprem sosede na stojnicah – običajno sta to ekipi Argentina in Čada.

Najbolj zanimiv komentar obiskovalca na Odprti kuhni: »Vaš zavitek je najboljši. Primem ga v roke pa še v usta ga dam.« Gospa je nato nemudoma zamenjala več odtenkov rdečice na obrazu, vsi skupaj pa smo se do solz nasmejali. 

Največji logistični zalogaj ob pripravi na Odprto kuhno: Za razliko od večine ponudnikov se mi na Odprto kuhno ne odpravimo s kombiji, ampak z vozički. Tako ob 7h zjutraj dva Indijca s hladilnikom ropotata po kockah čez mesto. Kar zabaven prizor ... 

Jed, ki jo največkrat skuhaš doma: Pohan sir. 

Brez katere stvari ne bi mogla živeti? Imam štiri ljubezni: Prija (hčerka), Iztok (mož), Tara (labradorka) in Namasté.

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. - Podrobnosti
strinjam se