Katera Barbara?


Naša. Čeprav je verjetno še niste videli …

Da jezik Odprte kuhne gladko teče in da je vse prebrano brez razlike (tudi vejice in pike), od letošnjega leta v naši ekipi skrbi Barbara. Ob petkih se za potrebe »raziskave« skoraj neopazno, čeprav pogosto oblečena v pisana krila, smuka med stojnicami in preizkuša raznorazne dobrote naših ponudnikov, saj je v naši ekipi edina, ki jé vse – zares prav vse, tudi vampe.

Njene vrline vključujejo pisanje lepih besedil (včasih tudi istega teksta v šestih različicah), hitrostno googlanje (v imenu »raziskave«) in seznanjanje ekipe ter bralcev s skoraj pozabljenimi besedami (ali pa morda na mestu izmišljenimi, kdo bi zares vedel). Za Odprto kuhno in naše ostale projekte je napisala nebroj čudovitih besedil in veseli nas, da bo tem v prihodnosti dodala še plejado novih.

Za potrebe inkognito izvedb njenih »raziskav« smo na fotografijah razkrili le njene dlani, v odgovorih pa nam je uspelo razkriti tudi delček njene osebnosti:

 

Katera je tvoja najljubša jed na Odprti kuhni?

Težko bi izbrala samo eno jed. Vedno se oglasim pri ponudnikih, ki so z nami prvič, ker potem o njih lažje pišem. Kadar pogrešam mamino kuhinjo, izberem kaj domačega, kakšen drug petek me potegne k eksotičnemu in pikantnemu, včasih pa se z izgovorom, da sem prišla samo pozdravit ekipo, na hitro oglasim na kakšni sladici.

Kaj ti je pri ekipi Odprte kuhne najbolj všeč?

Ekipa Odprte kuhne je čudovit hibrid med profesionalnim in družinskim okoljem. Skupna priprava kosil se pomeša z večurnimi brainstormingi, deljenje pomembnih informacij se pomeša z deljenjem objemov in skupnega veselja ob uspelih projektih in izpolnjenih planih.

Ima ekipa kakšno interno šalo na tvoj račun?

Ni ene šale, je pa mnogo drobnih razlogov za smeh – včasih mi ne uspe najbolje izgovoriti črke R, včasih napišem kakšno bedarijo, včasih pošiljam maile ob nehumano zgodnjih urah, včasih se mi ne neha kolcat …

Kaj je najbolj stresen del tvoje službe?

Stavek, ki se začne s »Tole bi rabili čez 5 minut ...« Po možnosti izrečen s treh različnih koncev hkrati.

Katero tvojo lastnost po tvojem mnenju ekipa najbolj ceni?

Morda moj rezultat na razdaljo od 0 do 1500 znakov brez presledkov. Ali pa željo, da bi čimprej prevetrili kulinarično izrazoslovje in kolektivno opustili 'razvajanje brbončic' ter 'kulinarična doživetja'.

Kaj je najbolj nesmiselna naloga, ki si jo kdaj dobila v službi?

Nikakor ni bilo nesmiselno, je pa proti koncu sezone postalo monotono. Letos sem namreč zagotovo iznašla 1001 različico navodila: »Umivajte roke ter poskrbite za ustrezno razdaljo.«

Kaj je največja zmota o Odprti kuhni v javnosti?

Morda to, da je Odprta kuhna neka vsesplošna dobrina, zadeva, za katero je samoumevno, da se ob sončnih petkih pojavi na Pogačarjevem trgu. Pozabi se, da za njo stojijo resnični ljudje, ki si s tem služijo kruh (in pripomorejo k temu, da kruh služijo tudi sodelujoči ponudniki) in se trudijo po najboljših močeh. Zaradi tega vsaka (še posebej neosnovana) kritika lahko kar zaboli.

Katero besedo največkrat googlaš?

Ah, glede na naravo mojega dela me ne bo prav nič presenetilo, ko me bo kakšen Googlov analitik kontaktiral, da preveri, če je z menoj vse ok. Od specifičnih informacij o izdelavi sira pa do nasvetov iz kakšne prastare pratike, moj brskalnik je vajen vsega hudega.

Kaj trenutno najbolj pogrešaš?

Sproščenost. Dneve, ko si srečal znance in jih upal objeti. Dneve, ko si brezskrbno posedal zunaj in se dotikal površin. Dneve, ko si poskusil pivo iz prijateljevega kozarca. Dneve, ko te spremljanje novic ni navdalo s tesnobo …

Kaj je tvoj skriti/najbolj neuporaben talent?

S konico jezika se lahko dotaknem nosu.

Imaš kakšne domače živali?

Trenutno ne, a dnevno nadlegovanje sosedovega mačkona nakazuje na to, da si bo treba počasi omisliti kakšen domači repek.

 

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. - Podrobnosti
strinjam se