Devet.


Oznanjamo deveto sezono Odprte kuhne.  

Takole nežno smo začrtali devetico, kot bi jo zarisali v pesek ali drobce sladkorja, razsipane po pultu ob pripravi jutranje kave. Trušč in glasno nazdravljanje povratku bomo še prihranili, saj nas je preteklo leto naučilo previdnosti. A vendar smo veseli – polni upanja se oziramo k horizontu, na katerem se začenja postopoma jasniti. In ko bo sonce zares prebilo oblake, vas povabimo vse – od blizu in daleč, v Ljubljano in druga mesta – rajali bomo, jedli, pili in se ves dan glasno smejali. Kmalu!

Deveta sezona Odprte kuhne se bo, če bo sreča mila in bosta zdravje ter vreme na naši strani, na Pogačarjevem trgu začela enkrat v začetku pomladi. Takoj, ko bo mogoče. Posvetili jo bomo iskanju ravnovesja – med starim in novim, med vsem, kar smo nekoč imeli za samoumevno, in tem, kar nas čaka po povratku v to drugačno realnost. Našli bomo ravnovesje med sproščenostjo in ustrezno mero skrbi (za okolje in drug za drugega). Morda bomo celo našli ravnovesje pri prehrani in se končno naučili prihraniti še malo prostora za sladico. 

Seštevki zmnožkov števk nekako vodijo do izjemnosti števila devet, prosto po Pitagori. Seštevki zmnožkov lepih trenutkov, ki nam jih s svojo srčnostjo in dobrotami vsako leto pričarajo naši dragi ponudniki, pa bodo vodili do izjemnosti Odprte kuhne tudi v 9. sezoni. Še posebej za tem, ko jim bomo dodali še seštevke zmnožkov lepih trenutkov, za katere bodo poskrbeli ponudniki, ki se nam bodo pridružili prvič.

Torej, povabili smo stalne in nove ponudnike ter našo razširjeno ekipo, priznani britanski časnik The Guardian je povabil domala ves svet (hvaležni in ponosni smo), sedaj pa vabimo še vas, dragi prijatelji Odprte kuhne. Stisnite pesti in nam pomagajte razsvetliti obzorje v upanju, da se bomo na Pogačarjevem trgu lahko videli čimprej!

Komaj čakamo!

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. - Podrobnosti
strinjam se