Vse tako lepo


Se vidimo na Odprti kuhni!

S soncem obsijan Pogačarjev trg je ob petkih spet naš. Tam se zbiramo dobrojedci z vseh vetrov, željni užitka, sijajnih okusov, osvežitve in dobre družbe. Uživači, ki v vikend radi skočimo na glavo!

V vednost in ravnanje z vami delimo našo najljubšo izkušnjo. Naj vam služi kot navdih za ustvarjanje svoje izkušnje, seveda izpopolnjene z domislicami in kombinacijami po vaši izbiri, željah in vzgibih.

Takole gre:

Pogledamo na koledar, da se prepričamo, da nas možgani niso pretentali, in je res petek. Končno. Pogledamo v nebo, da preverimo, da se vremenarji niso zmotili in lahko dežnik pustimo doma. Pogledamo v omaro, izberemo nekaj čednega in udobnega, pa še kakšno jopo za zvečer, če se bo slučajno shladilo. Preverimo še, da smo spakirali sončno kremo, morda tudi repelent … in pičimo!

Gremo na Odprto kuhno, najraje s kolesom, busom ali peš, tako je najbolj ekološko. Potem pa … S stojnic, lično poravnanih in okrašenih, vabijo nasmehi ponudnikov od blizu in daleč, predvsem pa vabijo dišeče dobrote in orošeni kozarci. Začnemo na začetku, s hitrim pregledom in oceno situacije. Kje je začetek? Kjer želimo. Sladica pred kosilom, šilce domačega na hitro, tri različice nudlov … v redu je, nobene slabe vesti, tu smo, da uživamo. Obiščemo koga od novopridruženih, da preverimo, s čim nas želi očarati tokrat, se oglasimo pri katerem od starih mačkov, ki je z leti svojo ponudbo izpilil do popolnosti. Poskusimo nekaj eksotičnega in nekaj tradicionalnega, kakšen kozarec penečega in še domač ledeni čaj. Zapomnimo si, h komu se moramo oglasiti po sladico, koga obiskati naslednjič in koga priporočiti prijateljem. Nato se pomaknemo do miz ali stopnic, po poti pokimamo znancu, pobožamo kakšnega kužka, se nasmehnemo otročiču, ki se igra ob vodi, in zavzamemo svoj položaj.

Od tam opazujemo vrvež, zanimive modne, predvsem pa kulinarične odločitve, od časa do časa odromamo po repete ali vsaj po nov kozarec. Nato pomahamo še soncu, ki počasi tone za hiše, se sprostimo in uživamo v trenutku. 

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. - Podrobnosti
strinjam se