Čudovito sodelovanje


V čast nam je, da je Odprta kuhna v manj kot 10 letih delovanja uspela postati nova turistična znamenitost Ljubljane, ki ponosno stoji ob boku velikanom, na primer Ljubljanskemu gradu, staremu mestnemu jedru in Plečnikovim arhitekturnim draguljem. Pravijo celo, da marsikateri obiskovalec iz tujine svoj obisk načrtuje tako, da se na kak sončni petek podruži z nami, veselimi uživači. Kako lepo!

Po nekaterih ocenah se je v dobrih letih na dober petek na Pogačarjevem trgu oglasilo kar 20.000 radovednih jedcev ob blizu in daleč, kar ni kar tako. Splošna priljubljenost in kakovostna ponudba, ki se jo trudimo nadgraditi vsako leto (in tudi letos ne bo prav nič drugače) sta pritegnili pozornost številnih svetovnih medijev (CNN, BBC, The Guardian, Huffington Post, Netflix, Lonely Planet, National Geographic, Monocle radio, La Repubblica, The New York Times, Xinhua News Agency, The Independent, Finska Nacionalna Televizija, SR TV - Javna Televizija nemške zvezne dežele Saarland, The Telegraph, Jutarnji List, Economic Times India, Le Figaro, TV5 Monde …), kar je pomembno vplivalo na pozicioniranje naše kulinarike na svetovnem gastronomskem zemljevidu ter izoblikovanje Ljubljane kot kulinarične destinacije, posebej vredne obiska. Kako dobro se to sliši!

Ker skupaj zmoremo več, Odprta kuhna v svoji 10. sezoni poglablja sodelovanje s Turizmom Ljubljana, ki svoje projekte, vezane na kulinariko kot enega izmed ključnih elementov turistične ponudbe mesta, združuje pod blagovno znamko Gourmet Ljubljana. Ta že leta skrbno spremlja in popisuje pester kulinarični razcvet Osrednjeslovenske regije, nas seznanja z Okusi Ljubljane, organizira raznovrstne dogodke in predstavitve odličnih ponudnikov jedi in pijač, podeljuje nagrado znak ljubljanske kakovosti (ki smo ga za leto 2020 osvojili tudi mi) ter vam pomaga okusiti najboljše, kar ponuja Ljubljana. 


V sklopu tega gotovo plodovitega sodelovanja se bomo še naprej trudili zagotavljati platformo, ki prispeva tudi k boljši prepoznavnosti kulinarike osrednje Slovenije, podpira lokalno kulinarično sceno ter obiskovalce izobražuje o kulinarični dediščini, ki jo morajo poznati domačini in ki vedno znova navduši tudi tuje obiskovalce.

»Odprta kuhna se je suvereno postavila na svetovni kulinarični zemljevid in z njo je Ljubljana postala še toliko bolj privlačna za obiskovalce, ki jim je kulinarika vodilo obiska destinacije. Mamljiva gastronomija je široko prepoznaven element turistične ponudbe Ljubljane in Odprta kuhna je vsekakor njen pomemben del,« je nedavno povedala mag. Petra Stušek, direktorica Turizma Ljubljana.

V veselem vrvežu naših petkovih srečevanj, ki Pogačarjevem trgu vdahnejo duh zrele evropske prestolnice se boste odslej lahko podali na lov za oznakami Gourmet Ljubljana in tako spoznavali ne le okuse Osrednjeslovenske regije, temveč tudi ponudnike, ki jih zagotavljajo, in njihove zanimive anekdote. Obenem boste na Odprti kuhni lahko kupili odlično publikacijo Gourmet Ljubljana ter našli več informacij o prihajajočih kulinaričnih podvigih, ki jih pod okriljem znamke Gourmet Ljubljana, organizira Turizem Ljubljana.

Čudovito sodelovanje, prav zares.

 

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. - Podrobnosti
strinjam se