Še ena uspešna #MINIkuhna odprava


Na zadnjo oktobrsko soboto, na še en čudovit jesenski dan smo se končno podali na #MINIkuhna odpravo.

Ob jutranji kavi in piškotih smo srečne zmagovalce nagradne igre in vesele povabljence seznanili z načrti za panoramsko-gurmansko odpravo in se razigrani podali do flote MINI vozil, skrbno izbranih za to priložnost. Veliki in mali, športni in klasični, hudomušni in mikavni, prav vsak od njih pa s celo vrsto funkcij in pripomočkov za varnejšo in zabavnejšo vožnjo – pa smo šli na pot!

Prva postojanka: Pekarna Ana

V butični pekarni chefinje Ane Roš, ki se je v središču Ljubljane odprla letos oktobra, nas je pričakal pekovski mojster Anže Kranjec, ki tam bdi nad pripravo slaščic. Čeprav so naši pogledi ves čas bežali k pladnju z omamno dišečimi dobrotami, smo zavzeto prisluhnili njegovim razlagam in z občudovanjem spremljali prikaz postopka laminacije testa. Pain au chocolate, ki smo ga nazadnje le pokusili, je s čudovito maslenim testom in slastnim polnilom poskrbel, da so se razblinile še zadnje jutranje meglice.

Druga postojanka: Restavracija Milka

Oh, kako smo uživali na poti. Spoznavali smo te in one prednosti MINI vozil, občudovali barvite gozdove, ki so se kopali v zlatem jesenskem soncu, in ob pogledu na vršace znova in znova hvaležno ugotovili, da je res lepo tu, kjer smo doma. V Kranjski Gori nas je pričakal prelep razgled na jezero Jasna, takoj zraven pa nasmejana ekipa Restavracije Milka, ki je letos po le nekaj mesecih od odprtja prejela prestižno Michelinovo zvezdico. Obed, pripravljen pod taktirko chefa Davida Žefrana, je navdihnila narava, ki je poskrbela za najboljše sestavine in lokalne izdelke. Začetni pozdravi iz kuhinje, pa sulec s stebelno zeleno in črnim ribezom, ki ga je nasledilo zelje z aromatično omako s Tolmincem, potem pa še kos merjasca, zavit v lističe ohrovta, sladkast ječmen v družbi lešnikov in rjavih šampinjonov in nenazadnje še ljubki sladki odzravčki – prav vsaka jed nas je očarala, za piko na pa je poskrbela še odlična vinska spremljava in odlična strežba. Sem bi se še vrnili!

Tretja postojanka: Studio Biskvit

Z MINI vozili smo se ponovno podali na pot, siti in zadovoljni, navdušenja nad avtomobili in izletom pa ni skalila niti malce predpočitniške gneče na cesti. Obiskali smo še Studio Biskvit, kjer se družijo odlični domači oblikovalci keramike, ki ustvarjajo izdelke tudi za vrhunske restavracije. Janža Dolinšek in Daša Kogoj sta nam predstavili delo v studiu, nas povabili k ustvarjanju ali peki lastnih izdelkov in predstavili delo z vretenom, v katerem smo se – bolj ali manj uspešno – preizkusili tudi sami.

Kot je razvidno iz opisanega, smo se na letošnji #MINIkuhna odpravi imeli resnično odlično. Vas mika, da bi se nam pridružili, kajne? Možnosti za to bodo neprimerno boljše, če boste naslednje leto izpolnili prijavo in močno stisnili pesti, da žreb v nagradni igri izbere prav vas.

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. - Podrobnosti
strinjam se