Veseli


Ko zapade prvi sneg in se prebudijo Mariah Carey ter dobri možje, nastopi čas, da vas spomnimo na decembrske aktivnosti naših dragih prijateljev, ki so vas z jedačo in pijačo med marcem in oktobrom razveseljevali na Pogačarjevem trgu in drugod po Sloveniji.

Kaj pripravljajo tokrat?

Pri Mihovcih se bo plesalo. Ne le, ker je Mojca nedavno praznovala pomemben jubilej – čestitamo in pozdravljamo – temveč tudi zato, ker si gostje Gostilne Mihovec želijo zabave z živo glasbo. Lep večer z odličnimi domačimi jedmi in glasbo za ples se bo zgodil 9. decembra.

Na Trubarjevi vas v Abi Falafel čaka pisan nabor darilnih paketov in bonov za ljubitelje okusov Srednjega vzhoda, z veseljem pa vam bodo pomagali pripraviti tudi čudovita prednovoletna druženja in jih po želji pospremili tudi z glasbeno in plesno spremljavo.

Če si boste praznične luči ogledovali v Celju, zavijte do Starega piskra na skodelico kuhanega vina ter fine klobase, barjene v jabolčniku. Z veseljem vas bodo sprejeli tudi v vseslovensko društvo Kuhanček, namenjeno zaščiti vinske tradicije in kulture pitja dobrega kuhanega vina, ki ne povzroča zgage in drugih zagat.

Ljubitelji dobrega vina (ne le kuhanega) lahko zgodbe srčnih vinarjev in čudovita vinska darila odkrivate pri Dobro vino, kjer so pripravili vrsto darilnih paketov in zanje organizirali res hitro dostavo. Vse do božiča se lahko ob koncih tedna oglasite tudi v njihovi pop-up trgovini v Šiški, če vas bo kakšna zabava presenetila, pa vam bodo na pomoč priskočili s paketom vin za nujne primere (Wine Emergency Party Box). Za vas in vaše prijatelje bodo z veseljem organizirali tudi prvovrstno pokušino vin.

Super pridni bodo letos tudi pri Jezerškovih. Kralja šmorna boste lahko pozdravili na Cankarjevem nabrežju v bližini Tromostovja in si privoščili šmorn, kranjsko klobaso, kuhano vino, vroč džin ali Aperol, da se vam od višine pri opazovanju lučk z Ljubljanskega gradu ne bo zvrtelo, pa bodo z dobrotami poskrbeli tudi na Grajskem prazničnem sejmu. Z odličnimi jedmi, ki jih je navdihnila zima, vas bodo ves december razveseljevali v Dvor Jezeršek, Restavraciji Blejski grad in Gostilni na Gradu, še posebno veselo pa bo na grajskih silvestrovanjih. Če boste za božič v glavnem doma, pa si le oglejte nabor Jezerškovih kulinaričnih darilnih pločevink in naročite sestavine za odličen tatarski biftek.

Na kozarec vina in prigrizek ali pojedino vabijo tudi dečki iz Birdie. Skupaj s Hišo dobrih vin Koželj so se lotili novega projekta na Pogačarjevem trgu, na pokušino tedenskega jedilnika ali posebno predpraznično druženje pa vas vabijo v svoje prostore v Trnovem. Tam bodo 24. postregli tudi praznični brunch, 26. pa se bodo odpravili v Brda, kjer bodo z dečki iz Wine Brothers pripravili zabavo s smash burgerji in mehurčki.

Če se odpravljate na izlet proti Primorski, si lahko fino druženje privoščite tudi v Gostilni Termika, ki letos vabi tudi na posebno božično kosilo. Sladkosnedi lahko pri njih naročite še decembrski paneton chefa Erika Batagelja.

Za ljubitelje slastnih mesnin bo decembra seveda poskrbel Super Hrust, ki bo znova pripravljal najboljše in najbolj hrustljave odojke za raznovrstne zaključke in druga decembrska druženja.

Med sprehodom po prestolnici vas bodo pocartali tudi na stojnici Istrska hiša na Kongresnem trgu. Ne prepoznate imena? V Istrski hiši sta zrasli priljubljeni mestni obedovalnici Altrokè in Vino & Ribe.

Kuhano vino z malce indijskega pridiha (s suhimi figami in kardamomom) si boste lahko privoščili na stojnici, ki jo je na Bregu postavila Indijska restavracija Namasté, spomin na naša kulinarična druženja pa boste tam lahko obudili tudi s slavnimi zavitki romali roti.

Zvesti pomočniki dobrih mož se javljajo tudi iz Vinoteke J&B, kjer pripravljajo odlične darilne pakete in pokušine vina ter narezkov za manjše skupine.

Za sladek zaključek

Za osladkane dni bodo poskrbeli pri Moji Štruklji Slovenije, ki bodo dobrote na ogled in pokušino ob koncu tedna postavili na posebni stojnici na Pogačarjevem trgu, za odlična obdarovanja pa so pripravili tudi številne domače pakete dobrot.

Znani mojster priprave slaščic je v Atelier Karim pripravil vrsto prazničnih dobrot – baskovski cheesecake, venčke in tortice, brownieje in piškotke, pa tudi slavne macaronse, katerih pakiranja lahko po želji personalizirajo tudi z vašo fotografijo ali logotipom.

Maja iz Pie Shopa vabi na obisk in pokušino sveže pečenih pit, ki jih lahko naročite tudi za domov. Če je do Novega mesta predaleč, jo lahko ob sobotah obiščete tudi v Nama Tuš Gourmet & Delikatesa v centru Ljubljane.

Sladkosnedi lahko v teh dneh pobrskate tudi po prazničnem katalogu La Mousse Goose in izberete slastne monoporcijske sladice in praznične torte. Seveda pa ste vedno dobrodošli tudi v njihovem čudovitem butiku na Starem trgu.

Kot je razvidno iz zgornjega seznama, bo praznična izbira dobrot tudi letos več kot odlična. Gotovo pa se nam je izmuznila še kakšna novička o decembrski ponudbi naših obedovalnic, zato svoje najljubše le pocukajte za rokav in jih povprašajte, kaj pripravljajo.

Uspešno odkrivanje novih najljubših jedi in veselo praznično rajanje vam želimo!

 

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. - Podrobnosti
strinjam se