Bo srečno, bo


Je sreča posledica osebnih prizadevanj ali mana z neba, ki kot sneg na poljane seda v našo dušo? Nas najde sama ali jo moramo poiskati mi? Muhasta je, to je gotovo. Včasih meče kamenčke v naša okna, spet drugič se skriva kot v klobčič zvit jež. Bo novo leto srečno?

Bo. Ne bo čisto drugačno, to ne, bo pa srečno. Sami bomo poiskali srečo! In jo peljali na sprehod, da bomo veselih, od smeha rožnatih lic kot najljubši liki iz slikanic Jelke Reichman skupaj metali kamenčke v kakšno mlako.

Prihajajoče leto si bomo zapolnili s tistimi drobnimi srečami, ki so samo naše, in seveda tistimi, ki jih delimo, kot topel objem ali krožnik dobrot ob sončnih petkih na Pogačarjevem trgu. Te male sreče bomo potem zlagali na kupček, na kup, na grič, na hrib, na goro, s katere se bomo lahko zazrli daleč v svetlo prihodnost.  

Naj vas torej življenje zamede s konfeti sreče, naj bodo dnevi zapolnjeni s prešernim smehom in drobnimi nežnostmi, naj dobrih idej in še boljših jedi nikoli ne zmanjka.

Čudovite praznične dni in srečen prehod v novo leto vam želimo.

Ekipa Odprte kuhne

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. - Podrobnosti
strinjam se