Novice

Kaj je novega, kaj se kuha, kakšno vreme bo v petek?

Prihaja Brina, ljubljanski festival džina

V Ljubljani se začenja nova zgodba za vse ljubitelje žlahtnih pijač in vrhunskih okusov, saj v prestolnico 1. junija prihaja Brina, ljubljanski festival džina. Celodnevni dogodek, ki bo potekal v čudovitih ljubljanskih Križankah, bo na enem mestu združil slovenske destilarje džina, vrhunske kuharske mojstre, strokovnjake s področja destiliranja, mešanja pijač, kulinarike in steklarstva ter seveda vse ljubitelje in poznavalce, ki vedo, da se pravi užitek skriva v majhni količini res dobrih stvari.

Bogato dogajanje, povezano z džinom in brinom, se bo začelo že pred festivalom v izbranih ljubljanskih lokalih, ki bodo v svojo ponudbo uvrstili koktejl Brina, v katerega gre zaradi močnejše arome brina lahko le slovenski džin, dogajanje pa bo vrhunec seveda doseglo v soboto, 1. junija.

Dopoldne in zgodnje popoldne se bodo v Švicariji vrstile delavnice in predavanja, popoldan in večer pa bosta namenjena spajanju džina z vrhunskimi krožniki Jorga Zupana (Atelje), Igorja Jagodica (Strelec) in Jakoba Pintarja (Tabar), dan pa se bo končal z glasbo in prijetnim pomladnim druženjem ob džin koktejlih. Te bodo obiskovalci lahko poskušali iz ekskluzivnega festivalskega kozarca Polaris Steklarne Hrastnik 1860, ekskluzivni tonik festivala pa bodo vrhunski toniki Fever Tree by eVino.

Partner: Turizem Ljubljana z blagovno znamko Gourmet Ljubljana

Ekskluzivni kozarec festivala: Polaris, Steklarna Hrastnik
Eksluzivni tonik festivala: Fever Tree by eVino

Deli: