To bo to za letos, prijatelji


Deseto sezono Odprte kuhne bomo sklenili ta petek

Res je bil dober ta oktober in nam dal na razpolago prav vse čudovite jesenske petke za uživanje na Pogačarjevem trgu. Še zadnjič, petindvajsetič letos, se bomo srečali v petek, 28. oktobra.

Kako se bomo lotili?

Ker je ravno zadnjič, bomo začeli s slaščicami. Z omamno dišečimi pitami s stojnice Pie Shop namesto zajtrka, s klasičnim šmornom pri Dvoru Jezeršek, s pisanimi čokolatinčki iz Bon Bon čokoladnega ateljeja in najljubšimi štruklji s stojnice Moji štruklji Slovenije. Je premrzlo za sladoled? Ah kje, TWISTER Ice Cream Rolls vabijo. Smo za sladko, sladko, sladko? Potem bodo prava izbira churrosi na stojnici Toro. Uh, kaj pa kakšen pisan paketek Atelier Karim?

Žejo in željo bomo krotili z osvežujočimi napitki z Info & Bar stojnice, pa s pivicami na zgornjem in spodnjem koncu Pogačarjevega trga. Na še eno uspešno sezono polno poslastic bomo nazdravili z džinom pri Brini, spritzem pri Bianci (J&B vinoteka) in funky vinom pri Svarunu (Kletvica). A ne na prazen želodec!

Še zadnje kulinarično popotovanje okoli sveta letos bomo pričeli pri Restavraciji Kitajski vrt, se oglasili še pri Roza Slonu, zavijugali do Indijske restavracije Namasté, pa do dobrot s stojnice Abi Falafel. Čez ocean nas bosta peljala Taco Polako in Argentino Steakhouse, okuse z juga bo predstavila Skuhna, pot pa nas bo od Zimbabveja vodila do Egipta k Deželi okusov. Še skok čez Mediteran do Španske vasi in k Pinseria Rustika, pa bomo skoraj doma, pri Gostilni pri Mari ali Gostilni Mihovec, denimo.

Mesojedci bomo za postojanke izbrali Gostilno in pivnico Stari Pisker, Dnevni bar pr'Mrtinet, Gostilno Čad, seveda, se ustavili še pri Osiju in odojku (Super hrust), izbrali hot dog pri Food Pointu in za dobro mero še smash burger pri Birdie Foodielab. Školjke, kalamare in fine ribe bomo poiskali pri Taverni Tatjana, Altrokè in TINK superfood café, mavrico okusov pa dopolnili še s pisanimi rastlinskimi burgerji The AMAZE.

Bomo uživali? Se razume.

Pridite še vi in vaši prijatelji, družili se bomo od 10. do 21. ure.

 

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. - Podrobnosti
strinjam se