ODPRTA KUHNA

Edinstvena in najbolj priljubljena kulinarična tržnica na sončni strani Alp.

Edinstvena in sveža

Odprta kuhna je edinstvena in najbolj priljubljena kulinarična tržnica pri nas, ki že od leta 2013 prinaša svežino in novosti na slovensko kulinarično sceno. Od zgodnje pomladi pa vse do pozne jeseni med svoje stojnice vabi mnoge ljubitelje dobre hrane in sproščenega druženja.

Raznolika in pestra

Ljubljanski Pogačarjev trg vsak (sončni) petek med 10. in 21. uro, v poletnih mesecih pa do 22. ure, utripa v mnogoterih barvah, okusih in vonjih. Doslej se je na stojnicah Odprte kuhne predstavilo že preko 100 restavracij s celotne Slovenije, obiskovalci pa so lahko poskusili že blizu tisoč različnih slovenskih in mednarodnih jedi in pijač.

Odprta kuhna občasno gostuje na Mestni tržnici Celje, na Carpacciovem trgu v Kopru, ter na Bevkovem trgu v Novi Gorici in tako razveseljuje ljubiteljice in ljubitelje vsega okusnega tudi na Štajerskem, Primorskem in na Obali.

V primeru slabega vremena Odprta kuhna odpade. Ostanite obveščeni o vseh novostih in se prijavite na naše tedenske e-novičke.

 

Preprosto okusna

Predstavljajte si kulinarični izlet okoli sveta. Ko zakorakate med stojnice Odprte kuhne, z ene strani zadiši po domačem šmornu, na drugi pa v zrak švignejo plameni iz azijskega voka; na eni stojnici vas vabi prekmurski bograč, pri naslednji pa se na žaru pečejo sočni burgerji. Bolj okusno preprosto ne more biti!

Odprta kuhna je doživetje

Lahko se le za hip ustavite, si naročite hiter prigrizek in že nadaljujete sprehod po starem mestu. Morda pa si zaželite sprostitve v družbi prijateljev in uživate v odličnih lokalnih in mednarodnih jedeh, si privoščite kozarec slovenskega vina ali craft piva in se prepustite doživetjem najbolj priljubljene kulinarične tržnice pri nas.

 

Zavezani skrbi za okolje

Ljubljana je v letu 2016 postala Zelena prestolnica Evrope in tudi po izteku leta ostajamo zavezani skrbi za okolje. Zato naše ponudnike spodbujamo k uporabi povratne ali biorazgradljive embalaže, ločujemo odpadke in na koncu dogodka preostale hrane ne zavržemo, temveč jo s pomočjo Zavoda Pod strehco doniramo ljudem v stiski. K recikliranju pozivamo tudi obiskovalce in z veseljem priskočimo na pomoč z nasvetom o pravilnem ločevanju. Naše obiskovalce tudi vabimo, da Odprto kuhno obiščejo z javnim prevozom LPP, s kolesom ali peš.

Nagrajena odličnost in kakovost

Januarja 2014 smo prejeli nagrado Jakob za odličnost in kakovost v turizmu regije Alpe Jadran, ki jo vsakoletno podeljuje ljubljansko Gospodarsko razstavišče. Mednarodna komisija vsako leto izbere, skladno z zapisanimi merili, najboljšega, ki prispeva pomemben del v mozaik inovativnih turističnih prizadevanj regije Alpe–Jadran.

Nagrajena inovativnost

Oktobra 2014 se je Jakobu pridružila še nagrada Sejalec za najbolj inovativen slovenski turistični produkt zadnjih dveh let. Sejalec je priznanje javne agencije SPIRIT Slovenija za ustvarjalne in inovativne turistične dosežke.