Uživači dobrodošli!
Odprta kuhna je gurmanska kulinarična tržnica, ki ob petkih na Pogačarjev trg v Ljubljani (nekajkrat letno pa tudi v središča drugih slovenskih mest) prinaša dobrote najboljših obedovalnic z vseh koncev dežele.
Bi skupaj kaj zakuhali? Pišite nam!
info@odprtakuhna.si
Od A(hi tune) do Ž(likrofov)
Sprehod med stojnicami očara s čudovito barvito mešanico jedi in pijač. Od tu zadiši po domači kuhi, drugod se oči napasejo na sodobni kulinarični mojstrovini, korak kasneje se iz razgrete ponve zasliši cvrčanje svežih sestavin – Odprta kuhna je užitek za vse čute in okuse.
Za dobro voljo
Kultura sproščenih (a hkrati odgovornih) druženj ob kozarčku in ljubezen do dobre hrane se vsak petek na Pogačarjevem trgu združi v sončno kulinarično doživetje. Izberite svojo najljubšo jed in osvežitev, poiščite svoje mesto pod soncem in se predajte uživanju.
Od ljudi do ljudi
Neporabljene sestavine ter jedi v sodelovanju z dobrodelnimi organizacijami razdelimo pomoči potrebnim, saj radi vračamo dobro čudoviti skupnosti ter s tem gojimo trajnostno prihodnost za vse.
Za okolje gre
Odprta kuhna postaja vzor okolju prijazne tržnice in s pozitivnim zgledom kaže, da je tudi najbolj zakoreninjene navade in ravnanja mogoče postopoma spremeniti. Zavezani skrbi za okolje hrano in pijačo strežemo izključno v povratni ali biorazgradljivi embalaži in kozarcih ter skrbno ločujemo odpadke. K recikliranju pozivamo tudi obiskovalce, ki jim z veseljem priskočimo na pomoč z nasvetom o pravilnem ločevanju. Vabljeni, da Odprto kuhno obiščete z javnim prevozom LPP, s kolesom ali peš.
Nagrajena odličnost in kakovost
Januarja 2014 smo prejeli nagrado Jakob za odličnost in kakovost v turizmu regije Alpe–Jadran, ki jo vsakoletno podeljuje ljubljansko Gospodarsko razstavišče. Mednarodna komisija skladno z zapisanimi merili vsako leto izbere najboljšega, ki prispeva pomemben del v mozaik inovativnih turističnih prizadevanj regije Alpe–Jadran.
Nagrajena inovativnost
Oktobra 2014 se je Jakobu pridružila še nagrada Sejalec za najbolj inovativen slovenski turistični produkt zadnjih dveh let. Sejalec je priznanje javne agencije SPIRIT Slovenija za ustvarjalne in inovativne turistične dosežke.
Nagrajena ideja
Slovenska turistična organizacija nam je za projekt Slovenija – kulinarična destinacija podelila priznanje Snovalec 2018. Projekt s povezovanjem gastronomije s kulturno in naravno dediščino predstavlja celosten turistični produkt in Slovenijo trdneje umešča na kulinarični zemljevid sveta.
Gault&Millau Slovenija POP 2019
Vodnik Gault&Millau Slovenija, eden od treh najvplivnejših kulinaričnih vodnikov na svetu, nam je podelil naziv POP 2019 za najboljše priljubljeno zbirališče v Sloveniji.
Znak ljubljanske kakovosti 2020
Turizem Ljubljana, ki v sodelovanju s priznanim gastronomskim vodnikom Gault&Milllau preverja kakovost turistične ponudbe v prestolnici, nam je v letu 2020 podelil Znak ljubljanske kakovosti v kategoriji POP.
Najboljša znamenitost 2023
Mednarodni medij In Your Pocket nam je podelil nagrado Best of Ljubljana 2023. Postali smo zmagovalci kategorije Najboljša znamenitost v sklopu nagrad za najboljša doživetja v Ljubljani.